dissabte, 23 d’abril del 2016


9. TECNOLOGIES SOSTENIBLE



ECOETIQUETES
La gran varietat de productes existents al mercat, fa difícil saber molts cops si un producte és respectuós envers el medi ambient. Per solucionar aquest problema, existeixen el que és coneix com etiquetes ecològiques o ecoetiquetes, que identifiquen aquells productes o serveis que compleixen uns criteris respectuosos amb el medi, tant en el procés de fabricació, ús, comercialització o finalització de la seva vida útil.
Etiqueta ecològica va ser aprovada per la Unió Europea i certifica que en aquell producte s’han tingut en compte aspectes ambientals, tant en la fabricació com per la utilització d’aquest.
L’Àngel Blau és la marca alemanya concebuda per distingir els productes amb baixa incidència sobre el medi ambient durant el seu cicle de vida.
Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental és una marca creada pel Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya per garantir el respecte al medi ambient de determinats productes.
Etiqueta energètica és la marca que certifica l’eficiència d’un aparell, els aparells categoria A són els més eficients i els menys eficients els de la G. Apareixen altres dades segons el tipus d’aparells, com per exemple el soroll que genera, el consum d’aigua...
Punt Verd és un sistema d’etiquetatge europeu que obliga a tots els envasadors a estar adherits a un sistema de recollida selectiva d’envasos, per tal de recuperar-los i valoritzar-los.
Tipus de material Aquesta etiqueta permet
identificar el tipus de material amb el que està fet l’envàs, per tal de millorar la seva recollida i reciclatge

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada