divendres, 18 de març del 2016

Els avantatges e inconvenients de la energia mareomotriu.

La energia mareomotriu és aquella que aprofita el moviment de l'agua generat per les marees. Té tots els avantatges de les energies sostenibles i pocs inconvenients. La energia mareomotriu és una de las energies sostenibles i verds que té un major potencial d'ús en el futur, ja que actualment apenas s'aprofita.  Les principals avantatges de la energia mareomotriu són que es tracta d'una energia neta, verd, renovable, silenciosa i que apenas esta sent utilitzada,es pot obtenir grans quantitats de energia d'una manera molt eficient e il·limitada ja que las marees, en els llocs on es produeixen, suelen ser molt regulars, per lo que la obtenció d'aquest tipus de energía es molt més fàcil que altres renovables
           QUÈ ÉS L'ENERGIA SOSTENIBLE?


La energia sostenible es pot definir como aquella energia capaç de satisfer les necessitats presents sense comprometre els recursos i capacitats de les futures generacions.La energia sostenible esta composta d'energies renovables i alternatives, a més de l' energia de fusió.Les energies sostenibles són: energia solar fotovoltaica,energia solar tèrmica, energia termosolar,energia eòlica,energies marines o energies oceàniques, energia geotèrmica, bioenergia, energia hidroelèctrica,energia de fusió. Per una economia més sostenible energèticament deu haver una reducció real del consum d'energia, es deuen mantenir els mateixos servicis energètics, la qualitat de vida deu ser la mateixa o major, la contaminació es deu reduir, el preu pagat per la energia deu disminuir, la vida dels recursos disponibles se deuen allargar i es deu generar menys conflictes.

dimecres, 16 de març del 2016

- Distingir entre energies alternatives de les que no ho són.


Es evident que entre la energia renovable i la no renovable existeixen importants diferencies. La renovable es la que s'obté de fonts naturals que a priori són inesgotables, mentres  que la no renovable és la es troba en la naturalesa en quantitats limitades. Aquesta darrera, que a la seva vegada es divideix en combustibles fòssils (carbó, petroli i gas natural) i combustibles nuclears, es la que n'hi ha d'evitar a tota costa para garantir la sostenibilitat del planeta.

divendres, 11 de març del 2016

- Obtenció d'energies alternatives en l'actualitat.


En principi es considera com energia alternativa a les energies que s'obtenen de formes alternatives a les utilitzades majoritàriament, com són: petroli, carbó, gas natural, energia nuclear, i d'altres. És important diferenciar entre els conceptes energia alternativa, energia renovable i energies no contaminants. Una energia alternativa o renovable no té per què ser no contaminant. Així, per exemple, la biomassa es considera una font d'energia alternativa, però és una energia que també contamina (potser en menor mesura que d'altres). El concepte "renovable" fa referència a la possibilitat de regeneració natural que ofereixen aquestes fonts d'energia, convertint-les en virtualment inesgotables.

Com a fonts d'energia alternatives es poden citar:
·Energia solar tèrmica: utilitza l’energia procedent directament del sol per produir aigua calenta, que es pot utilitzar amb aplicacions sanitàries (per a la dutxa o per a la cuina) o per a la calefacció (de piscines, de locals…), i també es preveu el seu ús en processos industrials de rentada o de preescalfament.


· Energia geotèrmica: L’energia geotèrmica es basa en la producció de calor i electricitat a partir de l’aprofitament de l’energia calòrica continguda a l’interior de la terra. Com a font d’energia és pràcticament inexhaurible, a més, manté un flux de producció d’energia constant al llarg de l’any, ja que no depèn de variacions estacionals. Els jaciments geotèrmics gestionats correctament poden mantenir la seva producció d’energia indefinidament.


· Energia eòlica: Es tracta d’una de les fonts d’energia renovable més neta i econòmica, però cal tenir en compte també que el vent és dispers, intermitent i aleatori, i que, per tant, només es pot aprofitar en àrees concretes. Actualment pot utilitzar-se per a la producció d’electricitat gràcies a la utilització d’aerogeneradors, que transformen l’energia del vent en energia elèctrica. És una energia fàcil de transformar en electricitat, i l’únic inconvenient és la disponibilitat de vent.

· Energia mareomotriu: Aprofita la capacitat de les marees per desplaçar grans masses d’aigua: fent passar l’aigua per una turbina hidràulica.


· Biomassa: L’energia de la biomassa és aquella que prové de la transformació de matèria orgànica en energia calòrica o elèctrica. Per obtenir aquest tipus d’energia es poden fer servir molts tipus de material diferents, que es poden agrupar en tres grups.

dimecres, 9 de març del 2016

                            
              Quines són les energies alternatives?


Són fonts d'energia diferent de les tradicionals o clàssiques .Per alguns experts les energies alternatives serien equivalents a l'energia sostenibles mentres que altres definicions més amples consideren com energies alternatives a totes les fonts d'energia que no impliquen la crema de combustibles fòssils como el carbó, gas i petroli.